• Gyermekágyi Kísérés •

Dúlai támogatás a szülés után

A gyermekágyas időszakban nyitott állapotban vannak az édesanyák testileg és lelkileg egyaránt. Az új helyzet sokukban bizonytalanságot okoz. A családban mindenki új szerepet kap. A baba megérkezik, az anya regenerálódik, a család elemei összeszoknak, eggyé kovácsolódnak. Ebben a pár hétben tartom a legfontosabbnak, hogy az egység védve legyen. Igyekszem segíteni, hogy a szülés utáni időszakot ne a túlélés jellemezze, hanem a szeretet, a megélés, a megerősödés. A szülésfelkészítő foglalkozásaimon külön alkalmat szánok a gyermekágyas időszak átbeszélésére, mert hiszem és tapasztaltam, hogy a felkészülés sokat segíthet.
 
Általában a kórházból való hazatérés után, és a 6. hét környékén találkozom a családdal, ahol lehetőség van átbeszélni a szülést, és az azt követő élményeket és érzéseket. Minden szeretetemmel és igyekezetemmel próbálom segíteni és támogatni a szoptatást, beszélgetünk a babaápolásról, az anya regenerációját támogató praktikákról, és az esetlegesen felmerülő kérdésekről.

Lehetőség van arra, hogy többször is találkozzunk, ha a pár azt igényli. Telefonon, e-mailben és a közösségi oldalakon is mindig elérhető vagyok az engem választott családok számára.